Lavinarendszerű traffipaxozásba kezdett a magyar rendőrség

2023.08.03. 05:56

Célkeresztben a gyorshajtók és az illegális gyorsulási versenyek. Nem publikus megoldásokkal is előrukkolnak a rendőrök. 

Nekilátott az illegális gyorsulási versenyek fokozott ellenőrzésének a rendőrség, emellett - részben a az Árpád hídon történt tragédia miatt - a traffipaxozás is sűrűbb  lesz.IMG 5923

Az ilyen akciók velejárója lesz novemberig a lavinarendszerű sebességmérés, azaz, az ellenőrzés helyszínéhez vezető utakon egymáshoz közel több sebességmérőt is felállítanak majd. Amennyi mérésbe belefutnak a gyorshajtók, annyi bírságot kapnak. Mindemellett még a Pofátlan(TAN)ító autókat is a térségbe vezénylik. 

Így könnyen ráfázhat az, aki azt hiszi, ha egy traffipaxon túl van, akkor több sebességmérés már nem lesz - derül ki a Közlekedéstudományi Intézethez (KTI) tartozó szakportál, a Közlekedésbiztonság összefoglalójából, amely részletesen ír az illegális gyorsulási versenyek elleni intézkedésekről. 

A lap szerint a már zajló és novemberig fokozódó intézkedések célja az illegális versenyek ellehetetlenítése, a rendszeres résztvevők azonosítása és ellenőrzése. Mivel az akcióban nemcsak az egyenruhások, hanem a bűnügyi szolgálat munkatársai is részt vesznek, az intézkedések kényelmetlenül érinthetik a versenyek esetlegesen nem tökéletesen törvényesen működő háttériparát is, a tuningműhelyeket, a fogadóirodákat is. 

A rendőrség a portálnak azt mondta, Pintér Sándor belügyminiszter egy (más témában tartott) sajtótájékoztatóján elmondta, folynak különböző rendőrségi akciók az illegális versenyek visszaszorítására, ám nem publikus intézkedéseket is terveznek, illetve megkezdtek már.

Az Árpád hídon történt balesetről több cikket írtunk, olvasónk beszámolója a balesetről itt, az áldozat édesanyjának médiumoknak szánt üzenete itt, kollégánk Balló Marci "Éjjel az Árpád hídon embert ölsz? Csak egy csicska vagy, haver" című cikk itt, Békés Dóra külsős kollégánk "Még az Árpád hídi baleset sem volt elég a száguldozóknak" című cikke pedig itt olvasható. Karotta pedig egyebek mellett az alábbi Totalcar Híradóban foglalkozott a balesettel.