Újabb képen a Century SUV, holnap jön a leleplezés

2023.09.05. 15:57

Alig egy hete számoltunk be róla, hogy a Toyota szeptember hatodikán leleplezi a japán belpiacos ultra-luxus limuzin, a Century SUV változatát. A keleti gyártó egy sejtelmes képet is megosztott az érkező modellről, melyen egy fehér kesztyűs kéz készül kinyitni a hátsó ajtót.

Most, egy nappal a nagy leleplezés előtt újabb kép érkezett, melyen az első lámpákat és a hűtőmaszk egy részletét csodálhatjuk meg. Úgy tűnik, mindkét oldalon egy pár, egymás alá helyezett fényszóró kap helyet, a maszkot pedig hatszög alakú minta díszíti. Bár eddig is elég egyértelmű volt, a főnix madarat ábrázoló emblémát látva most már hivatalos: valóban egy új Centuryről van szó.

ezgif.com-webp-to-jpg(1)


Az új modell alapjául állítólag a Grand Highlander egy hosszított változata szolgál, melybe a Lexus TX 550h+ 3,6 literes V6-os plug-in hibrid hajtáslánca kerül, 406 lóerős maximális teljesítménnyel.  

A Century SUV egyes értesülések szerint olcsóbb lehet, mint a klasszikus limuzin változat, ráadásul a japán mellett akár más piacokra is megérkezhet. Holnap minden kiderül.