Egy magyar kereskedésben tűnt fel a Die Hard 5 harci teherautója

2023.11.24. 12:36

A Veterán Autó Kft. elsősorban egzotikus és ritka régiségekkel foglalkozik, ám most valami egészen más, egy különleges filmes autó landolt a kínálatban. Vannak előnyei annak, hogy Hollywood előszeretettel forgat nálunk látványos blockbustereket.

A Die Hard ötödik részének egyik látványos szereplője volt egy hatkerekű páncélozott katonai jármű, mely párszor átrongyolt Budapest utcáin a film forgatása alatt. Úgy tűnik, azóta sem jutott messzire, hiszen 10 évvel a film premierje után egy magyar kereskedésben tűnt fel.


Bár a szörnyeteg specifikációiról a hirdetés nem ír, gyors kutatás után úgy tűnik, egy kissé átalakított Cougar MRAP amerikai páncélozott járműről beszélünk, melyet Irakban, Afganisztánban, sőt, az ukrajnai háborúban is használtak. Legalábbis elsőre így tűnik.

Valójában a Die Hard 5 forgatásához négy replikát használtak, melyek közül hármat  a Szalay Dakar Team műhelyében alkottak Magyarországon ZIL alapokra építve, míg egy negyediket Amerikában raktak össze, szintén Szalayék. A képeken látható példány előbbiek egyike. A Veterán Autó Kft. szerint mind a négy replika azóta is Magyarországon van, bár közülük több összetört a forgatások alatt.