Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gázolót

2023.11.24. 15:42

Megszüntették a letartóztatását, így szabadult a börtönből az a 34 éves férfi, aki elgázolt egy biciklist július elsején éjszaka az Árpád hídon – értesült a 24.hu.

A portál információit a Fővárosi Törvényszék szóvivője is megerősítette, aki hozzátette, hogy börtönből bűnügyi felügyeletbe, vagyis házi őrizetbe került a férfi még októberben és nyomkövető eszközzel figyelik a hatóságok.

Mi is beszámoltunk róla, hogy július elején éjszaka az Árpád hídon két BMW és a RACE-001 rendszámú Mercedes sofőrje versenyezni kezdett, ami során az utóbbi bőven 100 km/h feletti tempóval haladt. A Merci sofőrje egy ponton elvesztette az uralmát a járműve felett, aminek következtében jobbra rántotta a kormányt, ezzel pedig legalább 137 km/h-ás sebességgel elgázolta a járdán haladó kerékpárost. A biciklis tragikus módon, a baleset után pár perccel belehalt sérüléseibe. A Mercedes az ütközéstől felborult, és 70 métert csúszott tovább a tetején. Az egyik BMW még ki tudta kerülni a feje tetejére állt autót, de a másik telibe találta nagy sebességgel. 

A Mercedes sofőrje akkor kórházba került, majd elő is állították és előterjesztették letartóztatását. Tettét elismerte, viszont a versenyben résztvevő sofőrök tagadták, hogy ez verseny lett volna.

A kocsikon műszaki hibát nem találtak, viszont az bebizonyosodott, hogy a Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva a verseny idején.