Elégett a Ferrarija, eladta a darabjait, most vehetne belőle másik Ferrarit

2023.12.06. 12:44

Korábban megírtuk, hogy egy youtuber arc veretés közben megsemmisítette a Ferrari F8 Tributóját egy kukoricaföldön. Az autó porrá égett, 400 ezer dollár, azaz körülbelül 140 millió forint ment a levesbe.

Legalábbis így tűnt, de a srác kidolgozott egy tervet, amivel valamennyire csökkenteni tudta az anyagi kárt. A kimondottan drága autók kínzásával és lezúzásával kétes hírnevet szerző Cody Detwiler, azaz Whistlindiesel ugyanis eladta a Ferrarit, méghozzá apránként.

Az F8 roncsát bezúzatta, majd a felaprózott alkatrészeket apró dobozokba rendezte, és ezt meghirdette az interneten. A csomagok a Pieces of a Fast Red Italian Supercar, vagyis Egy Gyors, Piros,Olasz Szupersportautó Darabjai nevet kapták, és összesen 729 darab jött ki a roncsból.

Az alkatrészekkel megtöltött, átlátszó dobozokat 229 dolláros, vagyis nagyjából 80 ezer forintos áron értékesítette a saját webshopjában. Az akció igen sikeres volt: már az összes példány elkelt, ami azt jelenti, hogy visszajött 167 ezer dollár, vagyis közel 59 millió forint a roncsból. Ebben nincs benne a zúzás és a csomagolás költsége, tehát a profit ennél valamivel kevesebb, de ez így se gyenge teljesítmény.

Egy korábban leamortizált, hányatott sorsú, de igen kitartó Mercedes G 63 AMG is ugyanerre a sorsra jutott nála: abból valamivel több, összesen 899 furcsa zsákbamacska maradt. A Pieces of a Red German Luxury SUV fantázianevű dobozokat olcsóbban, 189 dollárért, azaz valamivel több mint 66 ezer forintért kínálta. Ezeket is eladta már.

Bár egy új F8 Tributo és egy G 63 se jön ki a befolyt összegből, ennyiért bőven lehet találni használt Ferrarikat és G osztályokat, így akár még pótolni is lehetne a két autót. Más kérdés, hogy nem járna jól egy ilyen autó, hiszen szinte kizárt, hogy sokáig megőrizné az integritását.

Mielőtt valaki meglátja a zseniális üzletet a dologban, azt gyorsan érdemes hozzátenni, hogy Cody mögött gigantikus rajongótábor áll, Youtube-on 6,7 millióan követik. Ez a koncepció tehát főleg azért lehetett ebben a formában sikeres, mert a rajongók közül akadt párszáz elvakult, akik hajlandóak voltak egy komolyabb összeget kicsengetni egy ilyen furcsa relikviáért. Utóbbiban jelentős szerepe lehetett annak is, hogy minden csomagot Cody kézzel írt alá.

Forrás: Whistlindiesel - Youtube