Magyar limitált kiadású Ferrari készül – igen, gyári

2023.12.26. 16:48

A 2004-es magyar nagydíjon nyerte meg a Ferrari sorozatban hatodik alkalommal a konstuktőri Forma-1-es világbajnokságot. A futamon Michael Schumacher és Rubens Barichello az első és a második helyen végeztek, amivel matematikailag is kizárták a többi csapatot az elsőségért folyó versenyből. A Ferrari a győzelem 20. évfordulójára öt darab 296 GTB Assetto Fiorano-ból készít „Hungarian Rhapsody” fantázianevű különkiadást.

A limitált szériás Ferrarik a Forma-1-es autók akkoriban ikonikus vörös-fehér festését kapják meg, valamint az első csomagtérfedélen egy 1-es szám is került az autóra, amiről ironikus módon az Erzsébet híd buszsávjában készült sajtófotó.

A magyar szívnek igazán kedves részlet viszont a beltérben található. Az ülések fejtámlájára a Hungaroring vonalvezetését és a tényleg a magyar zászlót (nem az olaszt) hímezték. A hivatalos sajtóanyag szerint mindegyik limitált kiadású modellt már előre eladták magyarországi vásárlóknak, így nemsokára valószínűleg a Váci úton is találkozhatunk ezekkel a gyönyörű gépekkel.

Forrás: Carscoops.com