Mégsem emel akkorát az üzemanyagok árán a Mol január elején, mint vártuk

2023.12.29. 09:35

Már Magyarország sem tudja kihúzni magát az üzemanyagok EU-s szintű jövedékiadó-emelése alól, így 2024 január elsejétől literenként 41 forinttal fizethetünk majd többet a kutakon. A Mol viszont nemrég komoly bejelentést tett és bár emelni fognak, az kevésbé lesz fájdalmas a vásárlóknak.

A Magyarország legnagyobb kúthálózatáért felelős Mol bejelentette, hogy január elsején csak 20 forintos emelésre kell számítania az autósoknak, majd ezt követően január 15-én érvényesítik a maradék 21 forintot. Erről Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója beszélt egy Indexnek adott interjúban.

A lépésnek több előnye is van a vásárlókra nézve. Egyrészt nem alakulnak majd ki kígyózó sorok a kutakon december utolsó napjaiban, másrészt pedig a fogyasztókat sem egyszerre terheli majd ugyanolyan mértékű plusz adóteher. Orosz András elmondta, hogy idén több, mint 100 forinttal kellett többet fizetni a kutakon a tavalyi azonos időszakhoz képest, míg a kiskereskedelmi ár jelentősen alacsonyabb.

Azt is elmondta egyébként, hogy nem okozott volna gondot a mostani 41 forintos áremelkedés érvényesítése, hiszen az elmúlt időszakban sokat esett az üzemanyagok ára. Ők mégis úgy látják, hogy ezzel tudják segíteni az embereket és nagy segítséget tudnak nyújtani a magyar családoknak. Ez a hosszútávú stratégiájuk része, melynek a fő mozgatómotorja a vásárlókkal kialakított jó kapcsolat és bizalom. Hangsúlyozta, hogy ebben fontos szerepe van az árak kialakításában és a tankolás mellett kútjaikon elérhető szolgáltatások fejlesztésében.