Nálunk fényvillamos, gazdagéknál fény-Lamborghini jár

2023.12.29. 15:12

A LED technológia elég széles kapukat nyitott ki az emberiség előtt, hiszen arányaiban kompaktabb és kisebb energiaigényű fényforrás, mint a hagyományos izzók. Ezen tulajdonságai miatt pedig mert miért ne alapon egy autót is beboríthatunk velük, hogy olyan látványt nyújtson, mint semmi - ha már villamosnál működik.

Egy amerikai influencer, Alex Choi autóját vették kezelésbe, ami már önmagában is megér egy misét. Emberünknek persze még van egy McLaren 720S is a garázsában - amit tavaly karácsonyi fényekbe öltöztettek -, ám a lényeg most a duplaturbósra alakított Lamborghini Huracan.

Ezt ugyanis kívülről 30 ezer darab LED egységgel borították be, bár nem volt egyszerű dolguk. Az öntapadós szalagok kézenfekvő megoldást jelentenek, de nem egy olyan bonyolult aerodinamikai elemekkel rendelkező autón, mint a Huracan. Emiatt helyenként nem túl szép, vagy kényszermegoldások születtek.

Ettől függetlenül amit csak lehetett, azt behúzták LED szalagokkal, amiket különböző vezérlőegységekkel láttak el. Ezeket összehangolták és végeredményben az autón szinte bármilyen grafikát meg tudnak jeleníteni. A tetőn az egybefüggő LED sorok miatt például képesek figurákat kirajzolni, de a Huracan többi részére is vannak izgalmas minták.

Ez főleg a los angelesi éjszakában rajzolódik ki, ahol a fénybe borított autóval veretnek. Alex a kör előtt beszélt az ügyvédjével, aki biztosította, hogy a helyi szabályozások szerint a LED fénnyel borított autó nem sért semmilyen törvényt, így eleinte semmi sem állt az útjukba. A hirtelen érkező zápor persze okozott nekik némi gondot és a szalagokat is meg kellett igazítani, mert néhány beadta a derekát, de végeredményben mindet működésre bírták. Így a csapat össze is hívta a drága autós baráti társaságot egy kis hegyi vonulásra, majd egy elhagyatott placcon drifteltek a karácsonyi fényekbe öltöztetett autókkal. Gazdagék így dolgozzák le a bejglit.