Bugatti Chiron érdekel? Pont van Miskolcon egy eladó

2024.01.08. 08:56

Átlag földi halandó ritkán kerül olyan autó közelébe, mint egy Bugatti Chiron. Persze minden csak pénz kérdése, és ha van felesleges egymilliárd forintod, akkor lehet egy Chironod is, hiszen pont felkerült egy a Használtautó.hu-ra.

Néha az ember csak úgy pörgeti a használt autós oldalak drágábbik felét, és vágyakozik. Van számos Porsche, Ferrari, Bentley vagy valamilyen Maybach, esetleg Brabus Mercedes. Viszont ezek között is felbukkanhat néha egy-egy különlegesebb autó, mint most ez a 2019-es Bugatti Chiron, ami - ha lehet hinni a hirdetésnek - csupán 9500 kilométert futott.

Az autó Miskolcon található, viszont külföldi papírokkal árulják. Ha valaki fél a komolyabb meghibásodásoktól, annak szól a 2024 decemberig tartó gyári garancia vagy az egészen friss műszaki. Az autóban természetesen minden földi jó megtalálható, mint a kulcsnélküli indítás, kormányfűtés, nagy zene, utcára néző ablakok, mégsem ez a lényeg.

Az ugyanis az ülések mögött, de a hátsó tengely előtt helyezkedik el, és gyakran úgy hivatkoznak rá, hogy 8 literes, W16-os motor. Ezt négy turbó tölti folyamatosan, így főtengelyen 1500 lóerőt és 1600 Nm nyomatékot produkál, ami némi veszteséggel egy 7 gangos DSG váltón, majd összkerékhajtáson keresztül jut el a kerekekig. Így az autó 2,4 másodperc alatt éri el a százat álló helyzetből és a végsebessége valahol 420 km/h körül van, ami egészen nem emberi egy szűk kéttonnás dögtől.

Ezért az élményért most nem kell messzire menni, csupán mélyen a zsebünkbe nyúlni. De óceánmélyre, hiszen a Chiront nettó 2,5 millió euróért vásárolhatjuk meg egy német cégtől, ami napi árfolyamon átszámítva bő 946 millió forint, plusz a forgalomba helyezés. Így az ár a hirdetésben szereplő összeg szerint kereken egymilliárd forint. A típus 2016-os bemutatásakor az ára 2,4 millió euró volt, akkor átszámolva nagyjából 740 millió forint. Ezeknek az autóknak viszont ritkán esik az értéke - hacsak nem törik őket rommá -, és valljuk be, a forint sincs már olyan jó erőben, mint régen, így valószínűleg tényleg ez a korrekt ár a Chironért.

A hirdetés valódiságával kapcsolatban egyébként kerestük az eladót, aki nem vette fel a telefont. Amint visszahív, frissítjük a cikket! Azért is különös, mert ugyanez az autó szerepel a Mobile.hu oldalon, csak még drágábban és ott Hollandiát jelölték meg helyszínül. Ettől függetlenül még árulhatja német cég, de túl sok csalást láttunk már, hogy ne legyen gyanús egy ilyen helyzet.