Új arcot és pár extrát kapott a Ford Kuga

2024.01.17. 15:33

Frissítést kapott Európa legnépszerűbb Ford SUV-ja, a Kuga. A facelifttel megváltozott az autó orra, (elvileg) nagyobb hatótávval rendelkezik a plug-in hibrid verzió, picit a belterén is változtattak, valamint egy új felszereltségi szintet is bevezettek.

A Ford Kuga harmadik generációja 2019 óta van közöttünk, már várható volt a frissítés. A külső szempontjából az autó eleje kapta a legtöbb törődést, az új leginkább egy igényesen felfújt Ford Focusra hasonlít. Hátul is eszközöltek egyet s mást, bár itt a különbség alig észrevehető.

Az új Kuga a Titanium és ST-Line mellett egy új, Active felszereltségi szinttel is kérhető, ami megnövelt hasmagasságot és finomhangolt felfüggesztést takar. A Vignale felszereltségi szinttel a faceliftes Kuga (még) nem választható.

A beltérben a legszembetűnőbb változtatás, hogy a 8"-os központi kijelzőt egy 13,5"-es váltja. Letisztultabb lett a műszerfal, ami egyebek mellett abban merül ki, hogy a rádió gombjait egyetlen tekerőbe sűrítették, a klímát már az érintőképernyőn tudjuk állítani, valamint a váltó alatti gombok helyére egy kis tárolórekesz került.

A második üléssor előre-hátra csúsztatható, így a hátsó sorban ülők lábtere meghaladhatja az egy métert, vagy a csomagteret bővíthetjük 150 literrel.

A PHEV-be és a hibrid változatba továbbfejlesztett hajtásláncot ígérnek, ezzel a PHEV 58 kilométer elektromos hatótávja 69-re nőtt, a hibrid verzió pedig 900 kilométert is képes megtenni egy tankkal.

Négyféle meghajtás lesz hozzá elérhető:

  • 1.5 ecoboost, FWD, hatsebességes manuális váltó; 6,3 - 7,2 kombinált fogyasztás
  • 2.5 hibrid, FWD; 5,3 - 6,2 kombinált fogyasztás
  • 2.5 hibrid, AWD; 5,7 - 6,4 kombinált fogyasztás
  • 2.5 plug-in hibrid, FWD; 0,9 - 1,2 kombinált fogyasztás

A leggyengébb verzió 150 lóerős, míg a legerősebb PHEV 243. A plug-in és az összkerekes hibrid akár 2100 kilogrammot is képes vontatni, aminek irányításában az autó új szoftvere is segít.

Az új Kuga már konfigurálható a Ford hazai honlapján is, indulóára 13 610 000 forint.