Két Suzuki Jimnyből készítettek egy Hummert japán diákok

2024.01.18. 12:46

A Suzuki Jimnyk tuningolása Japánban kezd annyira elborult lenni, hogy a gyártó offroaderéből már G Mercit, Land Rover Defendert, de Renault 5 Turbót és Lancia Deltát is csináltak már. Aztán jött az NATS, akik kettőből csináltak egy Toyota Mega Cruiser - Hummer - Suzuki Jiimny egyveleget. Ez az NATS Shakotan Jimny J1.

A Jimnyk Frankenstein szörnyét a Tokyo Auto Salonon mutatták be a Nippon Automobile College (NATS) diákjai, akik két második generációs Jimnyt és egy Suzuki Escudót/Vitarát áldoztak fel alkotásukért.

978675432.png

A J1 így külsőre a Hummerek és Toyota Mega Cruiser egyvelegére hasonlít, míg az eleje a külső fényszórók kivételével mégis jimnys.

hmzjtz432.png

A két Jimnyből az egyiket félbevágták, hogy az autó két szélét alkossa, míg a másik Jimnynek a közepét használták a J1-hez. Az Escudo/Vitara a motorja miatt kellett, így a légrugókkal földig ültetett autóban egy 2.5 literes V6-os motor foglal helyet.

865432345657.png

A J1 elvileg nyolcszemélyes, a csomagtartóba pedig egy egészen masszív, tíz hangszórós, két mélynyomós hangrendszer is helyet kapott.

123245zth.png

Az NATS diákjainak munkája díjat is nyert, az autóépítő bajnokság SUV kategóriájában első helyezettek lettek.