Gigantikus üzletet ütött nyélbe a Stellantis és a Sixt autókölcsönző

2024.01.20. 15:57

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a világ egyik legnagyobb autókölcsönző vállalata, a Hertz, 20 ezer elektromos autót – többségében Teslát – cserél belső égésű motorosra a nehézkes és drága szervizelés, valamint a bezuhanó használtautó árak miatt. Nem sokkal később a főleg Európában tevékeny Sixt is nagy bejelentést vett: 250 000 autót vásárolnak a Stellantistól.

A bejelentés szerint benzines, dízel és elektromos autók is az alku részét képezik, amelyek között a Stellantis összes márkája feltűnik majd. Csak emlékeztetőül: a cégóriás tulajdonában áll az Alfa Romeo, a Chrysler, a Citroën, a Dodge, a DS Automobiles, a Fiat, a Jeep, a Lancia, az Opel, a Peugeot, a Ram, a Vauxhall és a Maserati is.

SIXTandStellantisLeadershipTeams


Bár a bejelentés nem részletezi, üzemanyag szerint hogyan oszlik meg a 250 ezer autó, de ha csak minden tizedik elektromos lesz, a Sixt több villanyautót vásárol, mint amennyit a Hertz nemrég veszteségeire hivatkozva eladott.

„A mai, Sixttel közös fantasztikus bejelentésünkkel teljesítjük azokat a vállalásainkat, amelyekben tiszta, biztonságos és megfizethető, forradalmi autókat és technológiát ígértünk az ügyfeleknek. Az ikonikus márkáinkon keresztül minden igényhez, árhoz és életstílushoz van egy megfelelő autónk. [...] Óriási teszt, egyben mérföldkő számunkra, ahogy a következő években a Stellantis egy fenntartható mobilitási vállalattá alakul át." – nyilatkozta a Carlos Tavares, a vállalat CEO-ja.