Akkorát ment keresztbe a tűzoltó, hogy még egy Chevy-t is kipontozott

2024.01.25. 13:41

Egy csúszós útszakasz könnyen okozhat hatalmas problémát: ez történt egy hatalmas tűzoltóautóval az Egyesült Államokban, ami egy csendes, kertvárosi utcában vált irányíthatatlanná.

A teljesen lefagyott úton a 25 tonnás tűzoltó magatehetetlenül csúszott le egy lejtőn: először megpördült, aztán eltalált egy parkoló Chevrolet Cruze-t, majd egy ház mellett, már egyeneshez közeli felületen állt meg.

A Missouriban történt balesetről két videó felkerült a közösségi oldalakra, amelyeken jól látszik, hogy mennyire dermesztő, amikor egy ekkora test kontroll nélkül sodródik. Innen nézve különösen szerencsés, hogy senki nem sérült meg – ezt közleményben jelezte a Rock Community Fire Protection District.

Szintén pozitív, hogy a nagy teherautó nem tett kárt egyetlen házban sem, pedig a lendülete alapján erre is volt reális esély. A tűzoltóban és a Chevy-ben ugyan keletkezett anyagi kár – utóbbi bár nem látszik, valószínűleg komolyabban összetört –, a körülményekhez képest ez a végkifejlet nem tűnik vészesnek.

Vezessetek óvatosan!

Forrás: Rock Community Fire Protection District / Joe Lawson