Megjelent az első Mercedes AMG ONE a használtpiacon

2024.01.25. 07:55

A Mercedes 2022-től kezdve összesen 275 darabot tervez építeni legkeményebb hiperautójából, ez az AMG ONE. Nem is vehette meg akárki, csak a márkához közel álló személyek juthattak hozzá újkorában, ám most kikerült egy példány a használtpiacra.

Nem tudom mennyire tekinthető használt autónak egy olyan AMG ONE, melyben a hirdetés szerint csak 0 kilométer van. Bár a fényképek között, mintha lehetne látni a valós kilométerszámlálót amin 33 kilométer (vagy mérföld) szerepel. Végeredményben mégis mindegy, mert aki ilyen autóra vágyik annak ez most egy remek lehetőség. Csupán a megfelelő összeget kell kicsengetni, ám ezzel kapcsolatban szűkszavú a hirdetés. Az oldalon csak kérni lehet e-mailben egy árajánlatot, ami valószínűleg elég húzós annak fényében, hogy a ONE eredeti ára 2,93 millió dollár, átszámolva nagyjából egymilliárd forint volt.

Ennyi pénzért rendes forma-1-es technikát kaphatunk, amivel az utcára is ki lehet menni. Egy apró, 1,6 literes V6-os motor dolgozik az AMG ONE-ban kiegészítve négy villanymotorral, a rendszer összteljesítménye így 1063 lóerő. A belsőégésű motorhoz tartozik egy hétfokozatú automata váltó és mind a négy kerék hajtott. A nulla-százas sprintet így 2,9 másodperc alatt futja az autó, de a 300 is csak 15,6 másodpercbe telik. A végsebesség valahol 350 km/h körül alakul az üresen 1,7 tonnás autóval.

További versenytechnika maga az autó szerkezete, hiszen egy karbon monocoque vázra építkeznek és kívül aktív aerodinamikával szerelték fel a karosszériát. A beltér még inkább a Forma-1 hangulatát idézi, mégis vannak benne kényelmi extrák, de csak ami nagyon kell. Nem kérdés, hogy az AMG ONE kifejezetten versenypályára készült és csak azért kapott rendszámot, hogy eljusson egyiktől a másikig, majd a nap végén haza.

Erre az is bizonyíték, hogy több versenypályán már megmutatta, mennyire gyors. Körrekordot tart a Red Bull Ringen és a Hockenheimringen, illetve 6 perc 35 másodperc és 183 ezredmásodperccel jelenleg a Nürburgring leggyorsabb sorozatgyártású autója. Az említett eladó példány jelenleg Dubaiban van a F1rst Motors nevű kereskedésben, ahol várja az új, milliárdos gazdáját.

Forrás: Carscoops