Elkapták és kihallgatták az újpesti halálos baleset elkövetőjét

2024.01.26. 12:25

Mi is beszámoltunk róla, hogy január 23-án halálos kimenetelű közlekedési baleset történt a IV. kerületben. A vétkes sofőr ráadásul segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről.

A rendőrség január 24-én tett közzé egy fotót a feltételezett elkövetőről, M. Péterről, majd a lakosság segítségét kérte a férfi felkutatásában. Nemrég a BRFK Facebook-oldalán jelentette be, hogy a keresés sikerrel zárult: elfogták M. Pétert.

A rendőrség a baleset óta éjjel-nappal nyomozott az elkövető után. Végül a Célkörözési Osztály egyik nyomozójának megfeszített munkája vezetett eredményre. A BRFK szerint látókörünkbe került M. Péter egyik barátja, majd egyéb nyomozati munkák után egy szigetszentmiklósi hétvégi házban a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai elfogták a bujkáló férfit.

Úgy tűnik, M. Péter komolyan gondolta a szökést: rengeteg készpénzt találtak nála, mellyel valószínűleg a menekülését akarta finanszírozni.

Az elkövetőt azóta kihallgatta a rendőrség. A férfi elismerte, hogy annak ellenére ült autóba a baleset napján, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. Ezen kívül a kábítószer gyorsteszt THC-t mutatott ki a szervezetében.

M. Péter letartóztatását már kezdeményezte a rendőrség.