(FRISSÍTVE) A pofátlanság csúcsa: közterületen épített privát töltőhelyet magának egy taxis

2024.01.30. 11:13

FRISSÍTÉS: Megkérdeztük Takács Krisztián kollégánkat, aki szerint az esettel kapcsolatban minden szabálytalan, ha a taxisnak nincs hozzá önkormányzati engedélye – márpedig valószínűleg nincs. Közlekedési táblát, felfestést és töltőpontot csak és kizárólag a közútkezelő helyezhet ki, vagy ő adhat rá engedélyt. Anélkül minden változtatás és átalakítás szabálytalan. A kapubeállós tábla lehetne egyedül szürkezónás megoldás, de az is csak akkor, ha ténylegesen a kapu előtt lenne és nem mellette. Ráadásul az úttesten ott a hivatalos fehér felfestés is, hogy az várakozásra kijelölt hely. Ezt egy ilyen táblával nem lehet felülírni.

Az esetet be kell jelenteni az önkormányzatnak, a Fővárosi Önkormányzati Rendészetnek, vagy a közterület-felügyeletnek. Ha ennek ellenére nem történik változás, rendőrt kell hívni, de lehetőleg akkor, amikor a taxis is ott van. A hatósági intézkedés kérése már csak a járdán átvezetett kábel miatt is indokolt, hiszen ez életveszélyes megoldás.

Úgy tudjuk, a Taxis azóta egy kulccsal zárható konnektorra cserélte a képeken látható eredetit, majd ismét fehérre mázolta az út felfestését.

EREDETILEG ÍRTUK:

Egy budapesti taxis valamiért úgy gondolta, hogy hiába van körülbelül 5 méterrel odébb egy hivatalos, kiépített villanyautó-töltő, ő csak azért is sajátot fog építeni, mégpedig a lépcsőházának ajtaja elő.

Először még amatőr megoldással rukkolt elő: egy létra segítségével vezette ki az áramot a járda fölé. Később kifinomultabb módszerekre váltott, szerzett néhány méter kábeltaposót, így már a földön vezethette el a kábelt. Az igazi pofátlanság azonban csak azután következett. Kihelyezett egy saját készítésű „Várakozni tilos! Kivéve elektromos autó töltés" feliratú táblát, majd zöldre festette a parkolóhely körüli, eredetileg fehér vonalat.

Főtaxi… 7. kerületben szépen lassan elkezdett kisajátítani egy parkolót magának. Pár napja át is festette a parkolót zöldre, most épp egy hamis táblát tett ki, veszélyesen kivezetve az áramot hálózati dugaljra. Tőle 5 méterre van kifejezetten elektromos autó töltő. Mit lehet ezzel kezdeni?
byu/Valuable_Cancel_6072 inaskhungary

 Az esetről egy Valuable_Cancel_6072 nevű Reddit felhasználó számolt be egy posztban, melyben tanácsot kér az internet népétől, mit lehet ilyenkor tenni.