Teherautónak csapódott egy suprás, többször átfordult a levegőben

2024.02.09. 15:42

Hálát adhat a Toyota biztonsági mérnökeinek az a férfi, aki súlyos balesetet szenvedett 5. generációs Suprájával Amerikában, majd kis segítséggel ugyan, de kiszállt. Ez már csak annak fényében is elképesztő teljesítmény, hogy többször is átfordult a levegőben a kétüléses sportautó, majd a tetején állt meg.

Az eset New Jersey-ben történt február 8-án a reggeli órákban egy többsávos úton. Egy autós fedélzeti kamerája rögzítette, hogy a Supra megjelenik nagy sebességgel a külső sávban egy nála sokkal lassabban haladó autó mögött. Mivel a belsőbb sávokban sem voltak jelentősen gyorsabbak az autók, ezért a Supra sofőrje jobbra próbált korrigálni, de lecsúszott az útról. Egy földes dombon csúszott métereket, kivitt pár kisebb bokrot és fát, majd visszakorrigált az útra a leállósávba.

A probléma abból fakadt, hogy ekkor pont ott állt egy kamion, amit a Supra az oldalával elkapott. Az autó a levegőbe repült és többször is megpördült, mire újra elérte az aszfaltot. Pont a tetejére esett, ezért segíteni kellett neki a kiszállással, ám jelentések szerint nem szenvedett komolyabb sérüléseket.

Forrás: Carscoops