Feltámaszthatják a Mitsubishi Pajerót, amivel a Land Rover babérjaira törnének

2024.02.14. 15:31

A Mitsubishi a Pajerótól nem is olyan régen búszúzott el; 2021-ben. Viszont egyes jelek szerint eddig bírta a márka nélküle, máris a visszatéréséről beszélnek, ugyanis a Pajero nem tűnik el, csak átalakul.

A Best Car információi szerint már egy ideje pedzegetik, hogy illene visszahozni ezt a modellt. Ekkor a Triton platformjára építették volna, de erről lemondtak, hogy egy modernebbre építsék. Ez a modernebb platform pedig a Renault Nissan Mitsubishi együttműködésből származhat. Ez az a platform, amire az új Mitsubishi Outlandert is tervezik.

Lehet ilyen lesz. Ez a Mitsubishi PX-MiEV koncepcióautója.
Lehet ilyen lesz. Ez a Mitsubishi PX-MiEV koncepcióautója.

Eddig azt tudni a lehetséges Pajero visszatérésről, hogy Land Rover szerűek szeretnének vele lenni, vagyis a hardcore terepjárós autó luxusterepjáróként térne vissza, mint ahogy a Defender tette.

A modell plug-in hibridként térne vissza. A jelenlegi Outlanderből van is PHEV verzió, amiben egy 2.4 literes sornégyes motor található. Az biztos, hogy nagyobb lenne az Outlandernél és valamikor 2027-ben kerülne a kereskedésekbe.

Vagy ilyen. Ez a GC-PHEV koncepció.
Vagy ilyen. Ez a GC-PHEV koncepció.

Egy, a márka által tervezett modell pedig mindenképpen jól jönne nekik, ugyanis az új Coltnak nem volt olyan jó a fogadtatása.