Pickuppal szétdriftelt egy LGBTQ gyalogátkelőt, letartóztatták

2024.02.16. 09:52

Az első alkalmakat még február 4-én rögzítették kamerák, ahogy egy fekete Dodgde Ram szándékosan keresztül driftel egy szivárványosra festett zebrán. Erőteljes fekete csíkot hagyott maga után, ezért sokan feltételezték, hogy a jelkép ellen szerette volna kifejezni nemtetszését.

Napról napra egyre több videó került fel ilyen esetekről a floridai Delray Beach városának csoportjaiba ugyanarról a fekete pickupról. A teherautó hátuljára egy elég nagy zászlót rögzítettek, ami többek szerint egy Donald Trumpot, a volt amerikai elnököt támogató transzparens, bár a nyilvánosságra hozott videón ezt nem látni pontosan.

driftel a szivárványos átkelőn

A videók hatására a Ram sofőrje végül február 12-én feladta magát a rendőrségen, ahol azonnal letartóztatták. A 19 éves fiatalnak nemcsak felelőtlen vezetésért, de rongálásért is felelnie kell és még örülhet, hogy nem vették elő komolyabb vádakkal. Hiszen a jelkép, amit többször is megrongált, egy nagyon érzékeny témát érint. Tettéért 1000 dolláros, átszámítva bő 362 ezer forintos büntetést szabott ki rá a Delray Beach Police Department.

A különleges felfestést még a város csináltatta néhány évvel ezelőtt. Az LGBTQ közösség sokszínűségét és az egységet hivatott hirdetni a szivárványos gyalogátkelő, amit egyébként 2021-ben egyszer már megrongáltak. Nem ez az első ilyen eset, nemrég Kanadában is hasonlóképpen rongáltak meg egy szivárványos gyalogátkelőt egy Ford Mustanggal.