Kilenc luxusautót loptak el tinédzserek, csak egyiküket kapták el

2024.02.24. 12:52

Ismeretlen bejelentő értesítette a rendőrséget a napokban, hogy kilenc fiatal, ugyanennyi luxusautóval megállt egy waukeshai benzinkúton, Wisconsin államban. Hamar kiderült, hogy mind a kilenc járművet egy közeli Jaguar-Land Rover kereskedésből lopták el, így a rendőrök azonnal kimentek a helyszínre.

A fiatalok szétszéledtek a luxusautókkal, a rendőrség egyiküket viszont üldözni kezdte. Néhány kilométer múlva végül sikerült kilőni az autó egyik kerekét, így megállították a száguldó fiatalt. A 17 éves autótolvajt előállították, ám társai egyelőre nem kerültek elő. Ha elítélik, akkor akár 30 év börtönbüntetést is kaphat tettéért.

Társait és az ellopott autókat egyelőre még keresik a hatóságok. Bár a tolvajokból eddig csak egy, az autókból már hat előkerült és azokat visszaszolgáltatták. A helyi rendőrség szerint csak idő kérdése, hogy a többi elkövetőt is megtalálják és felelősségre vonják. Továbbá úgy gondolják, hogy ez nem csak egy hirtelen akció volt, hanem egy alaposan megszervezett bűncselekmény, ezért tovább nyomoznak.

Azóta kiderült, hogy a kifosztott kereskedésben a garázsajtót feszítették fel és a riasztó valamiért nem szólalt meg azonnal. Összeszedték a kulcsokat és amelyik autót tudták vinni, azt vitték. A járművek között voltak Jaguar, Land Rover és Porsche modellek is, összesen 583 ezer dollár, átszámolva bő 209 millió forint értékben loptak autókat.