2024.03.04. 09:11

Balesetet fényképezni, videózni nem túl jó ötlet. 

Pár hete megírtuk mi is az a fantomdugó. Röviden arról van szó, ha mondjuk a sztráda egyik oldalán nincs baleset, de mégis torlódás alakul ki,  mert az ellenkező irányú szakasz történt karambolt nézik, videózzák fényképezik.

Az autópályákat menedzselő cég, a Magyar Koncewssziós Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. most egy újabb figyelmeztetést tett közzé a fantomdugók miatt. 

 A videóhoz fűzött kommentárban felsorolják azokat az egyébként kézenfekvő tanácsokat, amelyeket a tapasztalatok szerint sokan nem tartanak be. 

  • Több autós nem méri fel a helyzetet, hogy ezzel balesetveszélyt idézhetnek elő, mert a balesetre figyelnek és közben indokolatlanul lassítják a forgalmat. Adott esetben az is előfordulhat, hogy az előtte lévőnek műszaki hibája lesz, akkor nem tud olyan gyorsan reagálni rá. Ott az újabb baleset.
  • A másik, amibe nem gondolnak bele, hogy súlyos sérült is lehet a balesetnél. Valakinek az édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, gyermeke fekszik ott. Egyikünk sem szeretné viszontlátni a családtagját ilyen kiszolgáltatott állapotban a social media felületeken. Tiszteljük meg a másik embert!
  • Ne videózzunk, ne bámészkodjunk, egyrészt mert balesetveszélyes, másrészt kegyeleti, erkölcsi okokból is aggályos!