Harminc éve ellopott Nissan 240SX került elő egy tó fenekéről

2024.03.08. 10:23

Nemrég véletlenül találtak egy 1990-es Nissan 240SX-et a virginiai és az észak-karolinai határ közelében. Az autó egy tó mélyéről került elő, amin éppen keresőgyakorlatot tartottak a helyi hatóságok kereső és mentő alakulatai.

A Gaston-tóba valószínűleg nem ma hajtott bele az autó, ami egyébként egy 1989 és 1994 között gyártott, S13 szériájú Nissan 240SX. Az autót a rendőrség jelentése szerint még 1992-ben, július 4-én lopták el az észak-karolinai Fort Liberty katonai bázisról, de a hatóságok akkor nem találták meg. Emiatt azt sem tudni, hogy mikor kerülhetett víz alá, de esélyes, hogy nem sokkal a lopás után.

Az sem tiszta, hogy az autótól meg akartak szabadulni vagy egy véletlen baleset miatt került a tóba. Utóbbira enged következtetni az a körülmény, hogy az autó fejjel lefelé pihent az iszapban, illetve a teteje rendesen behorpadt. Ennek ellenére több karosszériaeleme és alkatrésze is meglepően jó állapotban van, amire elvileg már többen is bejelentkeztek.

Főleg kommentelők említették meg, hogy az autó bizonyos alkatrészeire vevők lennének, de nem tudni, hogy ebből mennyi a poén és mennyi a komoly érdeklődés. A legtöbb embernek főleg alkatrész gyanánt tetszett meg a tóból kihúzott Nissan, de volt aki felajánlotta, hogy újjáépíti a tetőt, mert megvan hozzá mindene. Bármi is lesz a sorsa, első ránézésre tényleg nincs annyira rossz állapotban, mint amennyire azt az ember várná bő 30 víz alatt eltöltött év után.

Forrás: The Drive