A dicsőséges múlt előtt tisztelegnek a Nissan GT-R új különleges kiadásai

2024.03.17. 15:05

A Nissan 2007-óta, azaz 17 éve árulja az R35 kódnevű GT-R-t. A lassan nagykorúvá érő modell életútja érezhetően a végéhez közeledik: egyes hírek szerint a gyártás 2025-ben állhat le. Addig viszont érkezik még néhány izgalmas különleges kiadás.

A japán gyártó amerikai ága jelentette be, hogy "erősen limitált darabszámban" érkeznek a GT-R T-spec Takumi Edition és GT-R Skyline Edition nevű kiadások, melyek a legendás GT-R széria múltjára emlékeznek.

A Takumi Edition legszembetűnőbb különlegessége, hogy az ikonikus Midnight Purple fantázianevű fényezést kapta, mely az egyik leghíresebb Skyline GT-R különleges kiadás sajátja volt annó. A beltér Mori Green színben pompázik. Kisebb változtatásokat még a motortérben találunk: a sorozatszámot egy arany - legalábbis arany színű - plakettre írják, míg a motor előtt piros betűk hirdetik, hogy minden darabot kézzel szerelnek össze. Ezen kívül a Takumi Edition NISMO karbon-kerámia fékeket, aranyszínű 20 colos felniket és szélesítéseket is kapott.

Ami a testvérautót illeti, nem véletlen, ha ismerős a Skyline Edition színe: ezt a Bayside Blue nevű árnyalatot az R34-es Skyline GT-R tette ismertté. A belső tér itt Sora Blue színt kapott.

Egyelőre nem tudjuk, hány darab készül a különleges GT-R kiadásokból, de az ár is ismeretlen.

Forrás: carbuzz.com