Kétszer is csúnya véget érhetett volna ez az őrült gyorsulási verseny

2024.03.18. 06:08

A Hoonigan This vs That nevű videósorozata erősen ajánlott a tuningautók rajongóinak. Az egyes epizódokban brutális építések mérik össze erejüket egy gyorsulási verseny keretében. Nincs ez másként most sem: ezúttal egy 1500 lóerős Chevrolet Silveradónak látszó tárgy és egy 1200 lóerős Audi R8 feszült egymásnak, a csata pedig kétszer is csúnya véget érhetett volna.

Hogy végül a futamok után melyik autó került ki győztesen, nem lőnénk le előre. Annyi azonban bizonyos, hogy a Silverado sofőrje kétszer is bizonyította, hogy szorult helyzetekben sem veszti el a fejét.

Bár az első futam viszonylag simán zajlott, a második nagyon ijesztően indult: a rajt után a Silverado vészesen elkezdett az R8-as felé húzni, de a vezetőülésben ülő Beto Ondgas annak ellenére sem vette el a gázt, hogy egy pillanatra valóban ott lebegett egy csúnya baleset esélye. Hogy magában, vagy az autójában bízott ennyire, nem tudjuk, de példásan kezelte a helyzetet.

Ezzel azonban még nem ért véget a történet. Alig hogy a Silverado áthaladt a célvonalon, a motortérből jókora lángnyelv csapott fel. Ondgas azonban ismét pontosan tudta, mit kell tennie. Felkapott egy kék rongyot, majd gyorsan eloltotta a tüzet. Elmondása szerint váltóolaj került a hengerfejre, ez okozta az ijesztő pillanatokat.