A Fisker Ocean nem egy jó autó

2024.03.22. 14:29

Szegény embert még az ág is húzza - a Fisker esetében legalábbis biztosan. Nem elég, hogy az amerikai villanyautó startup éppen az életért küzd, egyetlen kapható modelljük, az Ocean sem nyűgözi le a kritikusokat.

Bár az autó tágas, és a hatótávja is rendben van, a tesztelők egybehangzó véleménye szerint nagyon messze van a "kész" állapottól. Számos megígért funkció - mint az adaptív tempomat -  még egy évvel a modell piacra dobása után sem működik, míg a holttér figyelő és a sávtartó asszisztens egyik napról a másikra eltűnt az autóból, hogy valamivel később ismét elérhetővé váljon. Ezen kívül a Bluetooth kapcsolattal és a gázpedállal is akad probléma. Utóbbit az alapértelmezett Earth módban szinte teljesen be kell nyomni ahhoz, hogy az autó gyorsulni kezdjen.

1

Ha ez még nem lenne elég, a Consumer Reportstól kiugróan magas, 2 438 dolláros, azaz 886 ezer  forintos kiszállítási díjat kért a gyártó a megrendelt példányért, ami ráadásul megkarcolva, a kifizetett extrás szőnyegek nélkül érkezett meg.

Ezek után a szakma nem volt túl elnéző az Oceannel: a főleg a YouTube-on aktív Marques Brownlee szerint ez a legrosszabb autó, amit valaha tesztelt, míg a Consumer Reports egy félkész terméknek nevezte a Fisker Inc. első modelljét.

Forrás: insideevs.com