Razziáztak a rendőrök, ez lett belőle

2024.03.25. 15:45

Több száz autót és sofőrt ellenőriztek a hétvégén a rendőrök. Tíz rossz állapotú autót azonnal műszakira küldtek. 

Pénteken éjszaka a rendőrség nagyszabású ellenőrzést tartott a főváros V., VI, és VII. kerületében.

IMG-e14e25ed3f2df8481440317d2fa5457a-V (1)

A police.hu-n megjelent mérleg szerint 

  • 563 embert igazoltattak, elfogtak vagy előállítottak 13 embert, köztük garázdaságok elkövetőit, ittas és engedély nélkül vezetőt, valamint szabálysértés miatt körözött személyeket.
  • 411 gépkocsit, közte 106 taxit ellenőriztek. Utóbbiaknál a BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel drosztengedély hiánya, eltérő tarifa, fix viteldíj alkalmazása, és egyéb, taxirendeletben foglalt szabályszegések miatt. Az egyik sofőrnek korábban be nem fizetett bírságát már elzárásra változtatták, őt a rendőrök előállították, majd a férfi befizette a bírságot.
  • A rendőrök 177 alkoholszondát alkalmaztak, amely egy esetben jelzett ittasságot – az autó vezetőjét előállították, és eljárást indítottak ellene.
  • Közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 13 esetben bírságot szabtak ki.
  • A közlekedési hatóság szakemberei 10 rossz állapotú járművet soron kívül műszaki vizsgára rendeltek, engedély nélküli átalakítás miatt háromnak elvették a forgalmi engedélyét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség megerősítő erőivel folyamatosan kiemelt jelenlétet biztosít a belvárosban, emellett ilyen nagy létszámú, komplex akciót is minden hónapban tartanak.