Münchentől Arjeplogig tesztelik az új BMW M5-ösöket

2024.04.05. 12:26

Egy ideje már tudjuk, hogy készül az új BMW M5 és M5 Touring, de a nagy leleplezés még várat magára. Ez azonban még idén meg fog történni, ugyanis már az utolsó tesztútjait rója a két prototípus.

A BMW M Youtube-csatornája most az utolsó téli tesztútról készített egy vlogot, aminek az első része már megtekinthető. A cél Münchenből a svédországi Arjeplog. Bár Münchentől csak a legközelebbi kikötőig mennek, ahol kompra szállnak, hogy eljussanak Göteborgba. Innen Arjeplog nagyjából 1300 kilométer.

Onnantól viszont már "lábon" megy a két álcázott BMW. A mérnökök szerint a prototípusok már nagyon közel vannak a végleges verzióhoz, de biztosra szeretnének menni.

Sok konkrétumot nem tudunk a két BMW-ről, de azt már egy korábbi interjúból megtudhattuk, hogy mindkét M5-öst plug-in V8 hajtja. A BMW M-divíziójának vezetője, Frank van Meel  hozzátette, hogy még mindig a belső égésű motor lesz a domináns a hajtásban és ez várhatóan a későbbi M-modelleknél is így marad majd.

Nem a nullából rakják össze, hiszen ez a rendszer jelenleg is dolgozik aBMW XM-ben . Ott a hagyományos változatban 644 lóerőt és 800 Nm nyomatékot produkál a 2,7 tonna körüli testhez. Ebből a 4,4 literes, twinturbó V8-as 483 lóerőt és 650 Nm nyomatékot tesz hozzá, míg az elektromos rendszer 194 lóerővel és 280 Nm-rel segít be. Erre ráadásul még rátesz egy lapáttal a  Label Red kivitel , aminél a rendszerteljesítményt egészen 738 lóerőre húzták fel, amihez még tartozik 1000 Nm nyomaték.