215 darab Kia Fortét hívnak vissza életveszélyes hegesztési hiba miatt

2024.04.08. 06:11 Módosítva: 2024.04.08. 06:11

Néhány amerikai vásárló levelet kapott nemrég a Kiától, hogy 2023-ban vásárolt Forte típusú autójukkal egyszerűen csak ne menjenek sehová. Egy hibás hegesztés miatt ugyanis életveszélyesek lehetnek az érintett autók.

A jelentés szerint összesen 215 darab Kia Forte érintett a visszahívásban. A koreai márkánál annyit tudnak, hogy a problémás darabokat 2023. április 12. és május 8. között gyártották. Ezeknél az autóknál a jobb első lengőkaron lehet egy a kelleténél gyengébb hegesztés azon a ponton, ahol a bölcsőhöz csatlakozik. Ha ez elenged, akkor az autó irányíthatatlanná válhat, de minimum elkezd erőteljesen elhúzni az egyik irányba.

Épp egy ilyen eset történt 2024. január 9-én, ezt követően indított vizsgálatot a Kia. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg, illetve nem tudnak róla, hogy mással is történt volna hasonló. A biztonság kedvéért mégis azt kérik az érintett 215 Forte tulajától, hogy ne használják autóikat, amíg azokat vissza nem rendelik a legközelebbi márkaszervizekhez.

A berendelt autókat trélerrel elszállítják és átvizsgálják, majd az érintett alkatrészeket kicserélik a vállalat költségére. Azok a tulajok, akik úgy gondolják, hogy érintettek a visszahívásban, de nem kaptak értesítést, alvázszám alapján az NHTSA (Amerikai Közlekedési és Közlekedésbiztonsági Hatóság) oldalán ellenőrizhetik a dolgot.

Forrás: Carscoops