2024.04.09. 06:12

Nemrég megjelent az új Ford Mustang és dübörög a kampány. Ennek köszönhetően indítottak egy programot, miszerint fizetnek, hogyha Camaro, Charger vagy Challenger modellekből ülnél át.

Érdekes átalakulás zajlik az amerikai izomautó-piacon. A klasszikus trió, a Challenger, a Camaro és Mustang közül már csak utóbbi van életben, a másik kettő gyártását a szigorodó környezetvédelmi normák miatt leállították. A Camaro utódjáról egyelőre nincs hír, a Dodge pedig folyamatosan dolgozik a Charger elektromos, majd később hibrid utódján, de V8-as motor már abban sem lesz. Ebből a szempontból is a Ford Mustang az utolsó játékos ebben a ligában.

Ráadásul nemrég futott be az új generáció, ennek örömére pedig a gyártó elindított egy elég érdekes kampányt. Ha most eladod bármilyen 1995 után gyártott Chevrolet Camaro, Dodge Challenger vagy Charger autódat abból a célból, hogy átülj egy új Mustangba, akkor a Ford 1000 dollárral, átszámítva 360 ezer forinttal honorálja a gesztust. Ezzel ösztönöznék az izomautó kategória kedvelőit, hogy válasszák az utolsó fennmaradt típust a legendás trióból.

Amerikában egyébként ez nem olyan szokatlan kampányfogás. Főleg a három izomautó között ment a marketinges szurkálódás amíg fej-fej mellett hasítottak a piacon. A mostani ilyen kampány talán az egyik utolsó lehet a piac alakulása miatt, így érdemes lehet meggondolni. Az akció csak Amerikában érvényes és április 30-ig tart.

Forrás: The Drive