Már nem segít a Fisker, ha lerobban az autód az út mellett

2024.05.22. 15:03

  • Hiába a sok intézkedés, a Fisker továbbra is súlyos anyagi gondokkal küzd.
  • Az amerikai villanyautó startup nemrég emailben értesítette az ügyfeleit, hogy az USA területén a továbbiakban elérhetetlenné válik a Roadside Assistance nevű szolgáltatás.
  • Mindeközben a vállalat további három kereskedés megnyitását tervezi.

Tovább folytatódik a Fisker kálváriája. Az amerikai villanyautó startup még március elején ismerte el, hogy súlyos anyagi gondokkal küzd. Rá két hétre leállt egyetlen modelljük, az Ocean gyártása, az eladatlan példányokat pedig brutálisan leárazták. A vállalat helyzete azonban továbbra sem stabil, melyet az előzetesen beígért szolgáltatások leállítása is mutat.

1


A Fisker nemrég emailben értesítette a tulajdonosokat, hogy az Egyesült Államokban megszünteti Roadside Assistance nevű programját, mely az útközben bajba került ügyfeleknek nyújtott segítséget. „Kedves nagyra értékelt ügyfelünk! Reméljük, hogy maximálisan kiélvezed a Fiskered vezetési élményét! Egy fontos információt szeretnénk megosztani veled a Roadside Assistance szolgáltatásunkkal kapcsolatban. Sajnálattal közöljük, hogy minden erőfeszítésünk ellenére a Fisker Roadside Assistance többé nem elérhető." - áll a levélben. Európában már korábban született egy hasonló döntést. A híreket maga a gyártó is megerősítette.

Ha valaki ezek után tárcsázza a Roadside Assistance telefonszámát, átkapcsolják a gyártó normál szervizrészlegére.

Bár a Fisker helyzete továbbra is válságos, a vállalat nem adja fel. A brutális akcióknak köszönhetően felpörögtek az Ocean eladásai, az ebből befolyó összeget pedig további három kereskedés megnyitására költik Californiában és New Jerseyben.

Forrás: carscoops.com