A beszállítók már dolgoznak a Hyundai menő hidrogénes vízióján

2024.05.24. 06:05

  • Sok egymással ellentétes információt hallottunk már a Hyundai N Vision 74-ről, de most újabb jelek utalnak egy sorozatgyártású változatra.
  • Ezúttal több beszállító nyilatkozta egy koreai újságnak, hogy már dolgoznak a modell prototípusának alkatrészein.
  • A Hyundai állítólag 200 darabos limitált szériát tervez, az egyes példányokért pedig 370 ezer dollárt, azaz 132 millió forintot kérnek majd.

Nem egyszerű kibogozni, mégis mi zajlik a színfalak mögött a Hyundai retró-futurisztikus koncepcióját, az N Vision 74-et illetően. A rendkívül izgalmas hidrogénhajtású modellről több ellentétes információ is napvilágot látott a múltban.

hyundai-n-vision-74-concept


A vállalat brandért és motorsportért felelős alelnöke, Till Wartenberg egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, „nagyon boldog lenne", ha sorozatgyártású változat készülne az N Vision 74-ből. Nem sokkal később azonban a koreai gyártó leszögezte, hogy semmi ilyesmit nem terveznek. Ennek ellenére a Hyundai szépen csendben több nagy teljesítményű hidrogénhajtáshoz köthető szabadalmat is levédetett, sőt, az N74 nevet is bejegyeztette. Ezekből joggal következtethetünk arra, hogy valami mégis zajlik a háttérben.

Ha mindez nem lenne elég, most a Korea Economic Daily olyan információkhoz jutott, melyek szintén az N Vision 74 sorozatgyártású verziójára utalnak. Az újságnak több alkatrész beszállító is azt nyilatkozta, hogy már folyik az autó egyes komponenseinek kutatás-fejlesztése, melyeket egy prototípus megépítéséhez használnak majd fel. A beszállítói alkatrészek már idén nyáron elkészülhetnek, a prototípus pedig az év második felében kerülhet menetkész állapotba.

A források szintén említik, hogy bár az N Vision 74 koncepció 680 lóerővel debütált, a gyártó ennél többet szeretne kihozni a sorozatgyártású változatból. Állítólag 200 darabos limitált szériával tervez a Hyundai, melyeket 370 ezer dolláros, azaz 132 millió forintos áron kínálnak majd, várhatóan 2026-tól.

Forrás: carbuzz.com