Ellopta az apja autóját a 15 éves fiú, aztán árokba hajtott vele

2024.05.24. 13:52

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiúval szemben. A fiatal édesapja autóját vezetve Ladánybene közelében lesodródott az útról, és az árokba hajtott. A baleset következtében utasa súlyos sérüléseket szenvedett – írja sajtóközleményében az Ügyészség.

A 15 éves fiú 2023. augusztus 1-jén, reggel - mikor a szülei már nem tartózkodtak otthon - elkötötte édesapja autóját. A fiú az iskolatársával együtt elindult az Opellel Ladánybene irányába. A vádlott nem tudta követni az út vonalvezetését, arról lesodródott és előbb egy vízelvezető árok szélének, majd az árok szélén található fának ütközött.

A baleset következtében az anyósülésen utazó barát nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint a járművel az útviszonyoknak, így az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a fiút közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

(via: Magyarország Ügyészsége)