A brutális ár ellenére több ezren jelentkeztek a Mustang GTD-re

2024.05.25. 06:51

  • 350 ezer dolláros ár ellenére rengeteg ember jelentkezett a Ford Mustang GTD-re
  • Az eredetileg limitált darabszámban készülő Mustangra 7500-an jelentkeztek
  • Hamarosan Európában is lehet vásárlási szándékunkat jelezni

A Ford nagyon betalált a legújabb Mustanggal. Egyrészről egy olyan piacon uralkodik, ahonnan a legtöbb vetélytársa már kilépett, másrészről olyan verziókat ad ki belőle, amire a vevők kíváncsiak – még akkor is, ha árban nagyon durván túllőnek egy átlagos Mustang árán. A Mustang GTD ebbe a kategóriába tartozik.

Ugyanis az Egyesült Államokban 350 ezer dollárról indul az ára, vagyis 124,3 millió forintról. Ennyiből 8 darab Mustang Dark Horse jön ki. Viszont a horror ár ellenére csak az Egyesült Államokban és Kanadában 7500-an jelezték vásárlási szándékukat 37 nap alatt. Ez már cask azért is váratlan, mert a Ford kedzetben csak pár ezer darabot akart építeni belőle.

Viszont most már inkább ott tartanak, hogy évente 3-700 darabot fognak tudni gyártani belőle - vagyis készülni lehet egy igen hosszú várólistára, írta a Motor1.

A GTD-t birtokolni vágyók száma viszont még nagyobb lesz a közeljövőben, ugyanis Európában mostanában fog elindulni a jelentkezés, amit valamikor a Távol-Kelet s Dél-Amerika követ.