Jos Verstappen: vége a Red Bull domináns korszakának

2024.05.28. 06:03

  • Az előző három futamon észrevehetően visszaesett a világbajnoki címvédő Red Bull teljesítménye.
  • A gyenge imolai hétvége után Jos Verstappen, Max Verstappen apja kemény kritikát fogalmazott meg a csapattal kapcsolatban.
  • Véleménye szerint „úgy fest, hogy vége annak a korszaknak, amikor a Red Bull domináns autóval rendelkezett."

A Red Bull lehengerlő dominanciával húzta be a 2023-as szezont, az év első versenyein pedig úgy tűnt, idén is hasonló erőfitogtatás várható. Az elmúlt három futamon azonban mintha a visszaesés jeleit mutatná a világbajnoki címvédő csapat. Miamiban és Imolában a verseny második felére Lando Norris már egyértelműen gyorsabb volt Max Verstapennél, de a szezon eddigi legnagyobb mélyrepülését Monacóban szenvedték el az energiaitalosok.

Sergio Perez szombaton már a Q1-ben kiesett, Verstappen pedig csak hatodik lett, ráadásul a versenyen sem tudott előrébb jutni, – igaz, ebben a monacói pálya karakterisztikája is szerepet játszott.

A csapat gyenge szereplését látva a világbajnoki címvédő apja, Jos Verstappen már kongatja a vészharangot. „Tényleg úgy fest, hogy vége annak a korszaknak, amikor a Red Bull domináns autóval rendelkezett. Talán elkezdhetnének inkább a versenyzésre és a közös kommunikációra koncentrálni más dolgok helyett..." – mondta a volt Forma–1-es versenyző a csapaton belüli hatalmi harcokra utalva. „Határozottan lesznek olyan versenyek, ahol a Red Bull újra jó formában lesz, de kíváncsian várom, hogy meglássam, hogyan fogják ezt megoldani. Valaminek tényleg történnie kell. A Red Bullnak rá kell jönnie, honnan ered a probléma, mert világos, hogy az olyan csapatok, mint a Ferrari és a McLaren egyre közelebb kerülnek. – idézte idősebb Verstappent a Formula.hu

Bár talán korai még temetni a Red Bullt, tény, hogy a legutóbbi három futamból a csapat csak Imolában tudott nyerni, de Verstappennek ott is vért kellett izzadnia a győzelemért.