Rajzon a következő VW Transporter

2024.05.30. 17:15

  • Újabb fotókat tett közzé Volkswagen a népszerű kisáruszállító utódjáról.
  • Az új Transportert a Ford törökországi üzemében gyártják.
  • A VW T7 alapára körülbelül 14,3 millió forint lesz.

Tavaly év végén már kaptunk egy kedvcsináló videót az új Transporterről, most pedig újabb részletfotókat osztott meg a VW az új kisáruszállítójáról. A T6.1-est leváltó új modell a T7 Multivan és a ID.Buzz fölé érkezik. Így a Volkswagennek három hasonló méretű kisáruszállítója is lesz, azonban a T7 Multivan csak személyszállító kivitelben kapható. A cuki külsejű ID.Buzz és annak Cargo változata viszont nem fogy annyira, ahogy azt a Volkswagennél tervezték, hiszen a vásárlók túlnyomó része még mindig a T6.1-es Transportert keresi. A 6.1-es gyártását azonban be kellett fejezni, ugyanis a kisáruszállító az új emissziós és kiberbiztonsági előírásoknak már nem felel meg. Ezért mindenképpen kellett egy új modell a már öregecske, még az ötödik generációs Transporter alapjaira épülő 6.1-es helyére.

Az új Transporter nem önálló fejlesztés, ugyanis a Forddal folyó együttműködésnek köszönhetően a T7-es a Transit Customre épül. Emiatt az Albert Kirzinger által vezetett dizájn-csapatnak meg volt kötve a keze, igazán csak a jármű orrának és a hátsó lámpáinak kialakításába tudtak belenyúlni. A most közzétett képeken jól látható, hogy a VW profilja nagyban hasonlít a Transit Customére, a front igazodik az ID és a Multivan stílusjegyeihez, a hátfalon elhelyezett lámpák pedig az Amarokról lehetnek ismerősek.

A T7-es Transporter kétféle hosszúságban (5050 és 5450 milliméter), valamint kétféle tengelytávval (3100 és 3500 milliméter) lesz elérhető. A Volkswagen újdonságát dízellel, plug-in hibridként és elektromosként is megrendelhetjük, a különböző hajtásrendszerek teljesítménye 108 lóerőtől 286 lóerőig terjed majd.  

Az új Transportert csak szeptemberben láthatja a nagyközönség, azonban az előértékesítés Európában már megkezdődött. A T7-es alapára jelenleg 36 780 eurótól, azaz körülbelül 14,3 millió forinttól indul, az autót a törökországi Kocaeliben, a Ford Otosan gyárban gyártják, ahol a Transit Customök és Tourneók is készülnek. Az első VW T7-esek 2025 elején jelenhetnek meg a márkakereskedésekben.