Ha van MÁV appod, nem kell klasszikus buszjegy a Volán járataira

2024.06.08. 15:20

  • Bevezetik, hogy a MÁV applikációján vagy az ELVIRA alkalmazásán keresztül is lehessen buszjegyet vásárolni a Volán járataira
  • Ha ilyen platformon vásárolunk menetjegyet, akkor 5 százalék kedvezményt kapunk
  • Elővételben is vehetünk menetjegyet akár több átszálláshoz is egyszerre
  • A jegyeket csak helyközi járatokra válthatjuk meg az appon vagy a weboldalon keresztül
  • Hamarosan helyjegyet is foglalhatunk bizonyos buszjáratokra
  • Az új rendszer használatához a MÁV app legfrissebb változatára van szükség

A MÁV-Volán integráció után bevezették, hogy a MÁV jegypénztáraiban és jegyautomatáiban is elérhetőek lettek a Volán buszjárataira szükséges jegyek. Ez segítség annak, aki tömegközlekedés során mind a két vállalat szolgáltatását igénybe veszi, ám most még könnyebb dolga lesz. A csoport legújabb fejlesztése, hogy innentől a MÁV appon és az ELVIRA alkalmazáson keresztül is válthatunk majd menetjegyet, ráadásul 5 százalékkal olcsóbban.

Az alkalmazásokon keresztül nem csak elővételben válthatunk buszjegyet, de az átszállásoknál sem kell majd bajlódni. Vehetünk menetjegyet két uticél között úgy is, hogy közben akár többször átszállunk. A Jegy minden járatra érvényes lesz, ami szükséges ahhoz, hogy eljussunk uticélunkhoz. Az fontos részlet a MÁV appon vagy az interneten megváltott jegyekkel kapcsolatban, hogy ezeket a hivatalos tájékoztató szerint csak helyközi járatokra válthatjuk meg. Más buszokra továbbra is maradnak a hagyományos platformok.

Emellett hamarosan bevezetik azt a rendszert, amely az applikációban vagy a MÁV weboldalán a Volán buszokra szóló helyjegy vásárlását is lehetővé teszi – ezen még dolgoznak. Fontos részlet, hogy ha a MÁV appon keresztül vásárolnánk jegyet autóbuszra, akkor az alkalmazás legfrissebb verzióját kell letölteni, vagy legalább arra kell frissíteni. Az appon megvásárolt jegyeket a buszra felszállva lehet majd érvényesíteni az erre dedikált eszközökkel.

Forrás: Dívány, MÁV-csoport