Itt a Fiat Grande Panda!

2024.06.14. 17:14

Ma tette közzé a Stellantis sajtóosztálya azt a közleményt, amelyben először látható a Fiat új kisméretű crossovere, a Grande Panda – önmagában persze a Grande Punto sem volt túl nagy autó. Az autó nevével ellentétben annyira nem nagy, hossza kevesebb, mint négy méter. A Grande Panda egy új Fiat modellcsalád első tagja, amelyet 2027-ig másik három modell követ majd. 

Az új Fiat Grande Panda hátulról... - Fotó: Stellantis
Az új Fiat Grande Panda hátulról... - Fotó: Stellantis

A formanyelv kicsit retrofuturisztikus, a régi Pandából pedig olyan apróságokat emeltek át, hogy a Fiatnál még maguk is meglepődtek rajta. „A klasszikus Panda 4x4 előtt tiszteleg a váratlanul karakteres Panda felirat: az ajtókat díszítő háromdimenziós, dombornyomott betűk visszatükrözik környezetüket, és élettel töltik meg az oldalfal alsó részét. "

...és oldalról. Fotó: Stellantis
...és oldalról. Fotó: Stellantis

A Fiat kompakt, de praktikus és tágas autónak ígéri az új Grande Pandát, ami először az európai, közel-keleti és afrikai piacokon lesz elérhető, tisztán elektromos és hibrid hajtáslánccal. Az új Grande Panda hossza 3,99 méter, amivel a B-szegmens átlagától 7 centivel marad el, ami a Fiat szerint jelentős előny. A típus műszaki adatairól még nem osztott meg részleteket a Fiat, de valószínűsíthető, hogy az elektromos hajtáslánc a hasonló méretű Citroën ë-C3 közeli rokona lesz majd.