Így készít Daewoo-ból Pagani-t néhány vietnámi srác

2024.06.17. 07:24

Távol-keleti replikák mércéjével mérve kifejezetten pontos lett az a vietnámi építésű Pagani Huayra replika, amelyet a vietnámi Nhet TV csapata épített. A csatorna már több egész élethű replikát is összerakott, egyebek között egy LaFerrari-t és egy Königsegg Jesko-t is.

A folyamat egy egyedi acélkeret építésével indul, amelyhez a Huayra formáját veszik alapul. A keretre ezután agyagból építik rá az autó szinte pontos mását, amely mintaként szolgál az üvegszálas kasztni kialakításához. Miután az üvegszálelemek megszilárdulnak, összeszerelik az acélvázat a kasznival. Az egész folyamatban külön érdekes, hogy semmilyen fejlettebb szerszámot nem használnak.

Nemcsak a külsőre igaz a szinte teljesen élethű megjelenés, a belteret is gondosan összerakták a fiúk. A teljes műszerfal, a váltó középkonzolja és az ülések is egészen hűen visszaadják az eredeti olasz formatervet. Az autót természetesen nem egy V12-es hajtja. Bár a videó címében 200 dolláros Toyotát emlegetnek, valójában inkább egy Daewoo Espero-nak tűnik az alap, amelyből a motort, a fékeket és a kormányzást kölcsönözhették az építők.

Forrás: Carscoops