Pokoli gyorsnak tűnik a hibrid Audi RS5 kombi a Nürburgringen

2024.06.18. 13:53

Röviden:

  • A Nürburgringen szúrták ki a következő Audi RS5-öt.
  • Lesz belőle Avant, vagyis kombi.
  • Az újdonság hibrid lesz.
  • A felvételek alapján az RS5 prototípusa nagyon gyorsnak tűnik.

Korábban megírtuk, hogy az Audi RS5 következő generációja szinte biztosan hibrid lesz, és a kaszniváltozatoknál is újdonság várható. Az eddigi információk alapján biztosnak tűnik az RS5 Avant, vagyis kombi érkezése, a többiről egyelőre még nincs hír.

Forrás: Quattroblog - Instagram
Forrás: Quattroblog - Instagram

Utóbbi azt jelenti, hogy megvan rá az esély, hogy a 2025-ben vagy 2026-ban várható, következő RS5-ből már nem lesz kupé. Az új modellről azt is tudjuk, hogy az MLB platform módosított változatára épül majd, a hibrid hajtás pedig egy V6-os, turbós benzinest egészít majd ki.

Bár a bemutató még odébb van, már javában tesztelik műszakilag a készhez közelinek tűnő prototpusokat. A Nürburgringen tempósan kanyargó, álcázott Audikról több felvétel felkerült különböző oldalakra a közelmúltban.

A videók alapján egyértelműen látszik, hogy nem finomkodnak a még be sem mutatott újdonsággal: úgy tolják a prototípusnak, ahogy a csövön kifér, még olyan felvétel is van, amin épp izzik a fék. Az RS5 egyébként pokoli gyorsnak tűnik a pályán az egyenesekben és a kanyarokban is.

Az egyik felvételen hasonló tempóban követi az RS5 Avantot egy másik Audi, ami az álca alatt egy laposra húzott tetejű szedánnak tűnik. Utóbbi egy olyan változat lehet, ami most is kapható, vagyis egy RS5 Sportback. Változatlanul sok a kérdőjel a következő RS5-tel kapcsolatban, a hivatalos válaszokra jó eséllyel még elég sokat kell várnunk. Az viszont biztos, hogy a típus az eddigiek alapján igen ígéretes darabnak tűnik.

Forrás: Quattroblog - Instagram / CarSpyMedia - Youtube