Hellcatet lopott a 18 éves fiú, 270-nél már nem tudták tartani a rendőrök

2024.06.29. 06:14

  • Amerikában egy 18 éves fiú elrabolt egy Dodge Charger Hellcatet úgy, hogy fegyvert fogott a kereskedőre.
  • A rendőrök üldözni kezdték, de akkora sebességgel menekült, hogy a közbiztonság érdekében nem követték tovább.
  • A térfigyelő kamerák segítségével végül elkapták a tettest és megtalálták a lopott autót is.

Nem mindennapi járműrablás történt az Egyesült Államok Missouri államában található Excelsior Springs kisvárosban. A helyi autókereskedésben a kereskedő és egy tesztvezetésre érkezett vevő a kereskedés udvarán egy pisztoly rosszabbik végén találták magukat, egy 18 éves fiú az autójukat követelte. Az autó egy Dodge Charger Hellcat volt, 717 lóerővel és 326 km/h-s végsebességgel.

 A tolvaj, miután megszerezte az autót menekülni kezdett az őt üldözni kezdő rendőrök elől. Az autópályán alaposan megtaposta a Hellcatet, annyira, hogy a rendőrök a nagysebességű üldözés fokozott közbiztonsági kockázataira hivatkozva felhagytak a követésével. A fiú így meglóghatott, ám öröme nem tartott sokáig, mivel a rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével gyorsan megtalálták és őrizetbe vették.

 Az autóban nem esett komolyabb kár, csak a beltér sérült meg némiképp, amikor a tolvaj megpróbálta megtalálni az autó GPS nyomkövetőjét. Azt, hogy a fiú mekkora sebességet is ért el valójában, csak a Hellcat infotainment rendszerének köszönhetően tudhatjuk. A számítógép által rögzített legnagyobb sebesség 169 mph azaz 271 km/h volt.