A leállósávban menekült a robogós futár az M1-M7 bevezetőn

2024.07.04. 15:41

Röviden:

  • Robogós futárt szúrtak ki a leállósávban az M1-M7 bevezető szakaszán.
  • A futár bizonytalanul, lassan haladt egy olyan robogóval, ami ezen a szakaszon egyáltalán nem közlekedhetett volna.
  • A Magyar Közút útellenőre követte a robogóst, de elkapni nem tudta.
  • A veszélyesen közlekedő futár több más szabálytalanságot is elkövetett.

Egy veszélyesen közlekedő, felelőtlen futárba botlott a Magyar Közút egyik munkatársa Diósd környékén. Az M1-M7 bevezető szakaszán haladt egy robogós futár, méghozzá a leállósávban. A leírás alapján a robogós bizonytalanul közlekedett, így a szigetszentmiklósi útellenőr követni kezdte a furgonjával.

Forrás: Magyar Közút - Instagram
Forrás: Magyar Közút - Instagram

Nem az volt az egyetlen, veszélyes szabálytalanság, hogy a leállósávban hajtott a futár. A felhajtóknál például haladt tovább egyenesen, majd bevágott jobbra a felhajtóra, így ott könnyen okozhatott volna balesetet, hiszen az onnan érkező autósok ritkán számítanak egy balról beeső, lassú robogóra. Több, ehhez hasonló manővert is csinált.

Forrás: Magyar Közút - Instagram
Forrás: Magyar Közút - Instagram

Az útellenőr nem tudta elkapni a motorost, de követte és értesítette a diszpécsereket. A futár Budapest határában eltűnt a Magyar Közút munkatársának látóköréből. Baleset szerencsére nem történt, de az eset ismét okot ad arra, hogy kiemeljük: nemcsak szabálytalan, hanem mérhetetlenül veszélyes is a leállósávban haladni. Egy lassú, autóútra és autópályára nem való robogóra ez hatványozottan igaz.

A felvételek alapján a robogó egy elektromos NIU-nak tűnik, amin nincs rendszám, tehát egy B-kategóriás jogosítvánnyal vezethető változatról lehet szó. A segédmotorkerékpárnak minősülő, rendszám nélküli robogók semmilyen autópályára és autóútra nem hajthatnak fel, hiszen a megengedett maximális sebességük 45 km/h.

Forrás: Magyar Közút - Instagram