Kiderült, miért égett porrá egy 1,1 milliárdos Koenigsegg Görögországban

2024.07.05. 06:08

  • Június közepén számoltunk be róla, hogy Görögországban menet közben lángra kapott, majd teljesen porrá égett egy 1,1 milliárd forintos Koenigsegg Jesko Attack.
  • A Koenigsegg szakemberei azóta alaposan megvizsgálták a kiégett roncsot, és megállapították a tűz okát.
  • Hogy a jövőben ne történhessen meg hasonló, a gyártó egy szoftveres biztonsági rendszeren dolgozik.
  • A Koenigsegg megköszönte az elégett Jesko tulajdonosának együttműködését és türelmét, amelyet egy teljesen új Jeskóval hálálnak meg.

Június közepén számoltunk be róla, hogy Görögországban menet közben lángra kapott, majd teljesen porrá égett egy 1,1 milliárd forintos Koenigsegg Jesko Attack. Az eset után a gyártó levélben értesítette a jelenlegi 28 Jesko tulajdonost a történekről, és arra kérte őket, hogy az eset kivizsgálásáig ne vezessék saját példányukat.

Képernyőkép 2024-06-18 165447.png


A Koenigsegg szakemberei azóta alaposan megvizsgálták a kiégett roncsot, és megállapították a tűz okát. A friss beszámoló szerint az üzemanyagtartályt, a váltót és a motort sértetlenül találták, a hidraulikus rendszerről azonban ez már nem mondható el. A vizsgálat során hidraulikai olajat találtak az autó mögött az úton, az egyik hidraulikus vezeték pedig megsérült az autóban. A Koenigsegg szerint a tüzet minden bizonnyal ez okozta.

Hogy a jövőben ne történhessen meg hasonló, a gyártó egy szoftveres biztonsági rendszeren dolgozik, amely folyamatosan figyeli a hidraulikus rendszer nyomását. Amennyiben nyomáscsökkenés lép fel, a szoftver azonnal leállítja a teljes hidraulikát.

A Koenigsegg a jelentés végén megköszönte az elégett Jesko tulajdonosának együttműködését és türelmét, amelyet egy teljesen új Jeskóval hálálnak meg.

Forrás: carbuzz.com