Több mint 400 000 hamis terméket zúzatott be tavaly a Ferrari – köztük 3 autót

2024.07.09. 09:31

  • A Ferrari nagyon precízen kezeli a nevével ellátott termékeket.
  • Nem viselik el a hamisítást, ezért besúgórendszert alakítottak ki.
  • Bárki jelenthet nekik hamis terméket, amit begyűjtenek majd megsemmisítenek.
  • A tavalyi évben bő 400 000 terméket semmisíttetettek meg.
  • Ebben voltak ruhák, ajándéktárgyak, rollerek, de még három autót is bezúzattak.

A Ferrariról tudjuk, hogy nagyon kényes a termékeivel kapcsolatban. Nem csak arra háklis, ha nekik nem tetsző módon alakítod át azokat, de a másolást sem bírja. Itt nem csak autókról van szó, hanem különféle kiegészítőkről is, mint a ruhadarabok, órák, táskák vagy szimpla rollerek. Ezekből semmisített meg tavaly elég jelentős mennyiséget az olasz vállalat.

Azt érdemes tudni, hogy a Ferrari nem tart fenn külön keresőcsapatot ezen hamisítványok felderítésére. Működik náluk egy besúgórendszer, melyen keresztül jutalomért cserébe bárki jelenthet hamis termékeket. Ehhez meg kell adnia a terméket árusító üzlet adatait és elérhetőségét, illetve fényképpel kell bizonyítania, hogy hamisítványokat árulnak. Ha az eljárás sikerül, akkor a Ferrari jogászainak hada támadja le a cseles árusokat, majd az elkobzott hamisítványokat megsemmisítik.

Hogy 2023-ban miként alakult a vadászat, arról néhány nappal ezelőtt egy posztot raktak ki Facebook oldalukra. Többek között bő 100 000 hamis ruhát, közel 61 000 hamis órát, 91 229 hamis napszemüveget és 800 hamis rollert semmisítettek meg, sőt, három autót is bezúzattak. Ezekkel kapcsolatban egyébként nem tiszta, hogy tényleg hamisítványok voltak, vagy egyszerűen csak ügyes replikák. Ez azért érdekes, mert egy személyes felhasználásra megépített replikába többnyire nem áll bele a büszke olasz gyártó, úgy néz ki valaki kereskedelmi céllal hamisított sportautókat.

A felsorolásban vannak még cipők, parfümök, logók, modellautók, focilabdák és még lehetne sorolni. A lényeg, hogy 2023-ban bő 400 000 hamis terméket semmisíttetett meg a Ferrari, ezzel védve a márka presztízsét és hivatalos licencelt termékeit.