Hamarosan visszatér a Honda Prelude, mint hibrid kupé

2024.07.09. 07:18

  • Hamarosan a Goodwood FoS rendezvényén mutatják be az új Honda Prelude-öt.
  • Marad kupé, nem lesz belőle SUV.
  • Korszakalkotó hibrid hajtásláncot ígérnek hozzá, mely segít elérni a Honda jövőképét.
  • A bemutatáskor a Prelude széria éppen 45 éves lesz, míg a Honda 25 évvel ezelőtt kezdett hibrid autók gyártásába.

Hamarosan visszatér a Honda Prelude és úgy néz ki, hogy nem lesz belőle SUV néhány korabeli társával szemben. Marad egy stílusos kupé és az igazi újítások majd inkább a lemezek alatt lesznek. Egy egészen különleges hibrid rendszert kaphat majd a típus, amelynek a Honda vezetői szerint nagyon fontos szerepe van a márka tisztább jövőjének érdekében. A típust a július 11 és 14 között megrendezésre kerülő Goodwood Festival of Speed nevű rendezvényen fogják leleplezni, akkor kiderülnek a pontos specifikációk.

A Honda már 2023 októberében mutatott egy látszólag kész autót, azonban most kiadtak egy rövid közleményt, amihez csatoltak új fényképeket. Ezeken az új Prelude piros fényt kapott és összefotózták az első olyan típussal, amely ezt a nevet viselte. A Prelude története éppen 45 évvel ezelőtt indult el és öt generáción keresztül tartott, míg nem 2001 októberében beszántották.

A Honda emellett nem csak a Prelude szériát ünnepli majd az új modellel, hanem azt is, hogy éppen 25 évvel ezelőtt kezdtek el hibrid autót gyártani. Az első lépés a kissé különc Insight, majd a CR-Z volt, mára pedig a teljes paletta hibridekből és elektromos autókból áll. A Honda vezető mérnöke szerint még ezekhez képest is nagy lépés lesz majd az új Prelude, amely segíti elérni a kitűzött céljukat: a Honda 2040-re csak elektromos és hidrogén üzemanyagcellás autót gyártson.