A tiltás ellenére a szerelő elvitte egy körre az ügyfél új Camaróját, majd összetörte

2024.07.11. 08:09

  • Egy amerikai férfi szerelőhöz vitte a szinte új Chevrolet Camaro ZL1 1LE típusú autóját.
  • Bár megtiltotta a szerelőknek, hogy kivigyék a telepről, mégis megtették.
  • Gyorsítást követően elhagyták a sávjukat és szalagkorlátnak csapták az autót.
  • A bíróság kártérítés megfizetésére kötelezi a szervizt.
  • A férfi a pénzből új Camaro ZL1 1LE-t már nem vehet, mert nem gyártják a típust.

Különösen kellemetlen helyzet alakult ki nemrég Amerikában egy baleset miatt. Kenny Habul alig néhány mérfölddel az órájában kénytelen volt szerelőhöz fordulni vadonatúj Chevrolet Camaro ZL1-esével. Külön megtiltotta a szerelőknek, hogy elvigyék az autót a telephelyről, mégis kivitték egy próbakörre és összetörték.

Az új Camaro ZL1 1LE egyik reggel nem akart beindulni, ezért Habul trélerrel szállíttatta el a H&L Chevrolet szervizébe. Jelezte a szerelőknek, hogy nem vihetik ki az autót a telepről, mégis megtették. Elmentek az autóval egy próbakörre, majd a vádirat szerint (89 mp/h-val) 143 km/h-val szalagkorlátnak csapták. Kiolvasták az autó számítógépét és kiderült, hogy a baleset előtt erőteljes gázt adott a szerelő és a sávját sem tudta tartani. Más autót nem talált el a baleset során, viszont fokozza a szabálysértéseket, hogy nem volt bekötve a próbakör alatt.

A bíróság kötelezi a szervizt, hogy teljes mértékben fizesse meg Habul kárát. Ezzel az autó tulajdonosa csak kicsit lesz kijjebb a vízből, mert bár ismét pénzénél lesz (97 000 dollárt, átszámítva 35,1 millió forintot fizetett az autóért korábban), nem vehet majd az összetört helyett másik Camaro ZL1 1LE-t. A típus gyártását ugyanis nemrég leállították, ha ismét hasonló Camarót szeretne venni akkor kénytelen vagy a készletről (ha maradt) vagy a használtpiacról keresni egyet.

2

Ha mindenképpen új autót szeretne, ennyi pénzért Amerikában vehet új Corvette-t, ami szintén remek autó és még formásabb, mint a Camaro, ám utóbbinak komoly kultusza van és sokan szeretik. A ZL1 1LE pedig eleve egy különleges darab 6,2 literes, kompresszoros V8-as motorjával, mely 650 lóerőt küld egyenesen a hátsó kerekekre.

Forrás: The Drive