A Brabusnál tovább élhet a Smart Roadster

2005.05.19. 16:25

Bár a miniatűr sportkocsi-karikatúra pályafutásának vége , a 2003-ban tanulmányként bemutatott V6-osból készülhet még néhány száz példány a Brabus műhelyben.

A hírek szerint a hathengeres modelleket a Smart angliai részlege rendelte meg, mivel a Smart Roadster legnagyobb piacának számító szigetországban elég sokan érdeklődtek a reklámfogásnak szánt autó iránt. Míg a háromhengeres, 700 köbcentis, 82 lóerős motorral hajtott alapváltozat, sőt, a 101 lóerős Brabus modell sem volt különösebben harapós jószág, addig az 1,4 literes 170 lóerős V6-ossal ugyanez az autó csodás átalakuláson megy át, úgy gyorsul, akár egy jóval erőteljesebb sportautó, és akár 220 km/h-val is száguldhat.

A Smartnál korábban nem tervezték a gyártást, mivel az nemigen térült volna meg, most azonban, hogy a gyártást leállították, a kis sorozat legyártását már a Smart központ sem akadályozza, és az autó árát is feljebb lehet tornászni. Sajnos úgy hírlik, a Brabus-féle verzió csak Angliában lesz elérhető korlátozott példányszámban, és ebből kifolyólag a kormány is rossz helyre kerül benne, de legalább utólag szerezhet egy kis megbecsülést a Smart aprócska sportkocsijának, amelyből hamarosan igazi ritkaság válhat.