Búcsúzik a Lancia Lybra

2005.06.22. 13:37

Egyelőre utód nélkül búcsúzik a Lancia középső modellje. Az 1999-ben bemutatott Lybra egy hosszú sorozat utolsó tagja: a Lancia márka korábban megszakítás nélkül jelen volt a középkategória alsó szegmensében. A Lybra a Beta, a Prisma és a hosszú életű Dedra után lépett színre, és hosszú idő után ez volt az első olyan típus, amelynek nem volt csapott hátú testvérmodellje, mivel a Delta második generációja sikertelen szereplése miatt nem kapott utódot.

A Lybra után az utóbbi évek során szintén nem kapkodtak a vásárlók, annak ellenére, hogy saját kategóriában igen jól felszerelt, barátságos árú modellnek tűnt. A Lybra megszűnésével a Lancia modellpalettáján kizárólag kisautók és nagy luxusmodellek maradnak: az apró Ypsilon és a Fiat Ideán alapuló Musa mellett a Thesis limuzin és a Phedra egyterű alkotja a választékot.

A legutóbbi hírek szerint a csonka Lancia-kínálat 2007-ben válhat újra teljessé az új Delta bemutatásával. Ez a modell valószínűleg már nem egy kicsinyített luxusautó lesz középszerű külsővel, hanem egy sportos és izgalmas formavilágú kompakt modell, amilyen a maga idejében az 1980-ban bemutatott ős-Delta volt.