Epica néven érkezik az új Chevrolet nagykocsi

2006.01.13. 11:58

Február végén, a Genfi Autószalonon tartják a legújabb Daewoo-Chevrolet európai bemutatóját. Az Evandát felváltó típus teljesen új külső és belső formatervvel érkezik, bár a műszaki alapokon egyelőre igen keveset változtattak.


Galéria - kattintson a képre

Ennek ellenére viszonylag sok újdonsággal találkozhatunk a visszafogott árfekvésű nagykocsiban. A GM-Daewoo ugyanis drasztikusan kibővíti a típus motorkínálatát. A régi kétliteres, 133 lóerős benzinmotor ugyan megmarad, de állítólag az eddig csak Dél-Koreában és Észak-Amerikában forgalmazott 2,5 literes, 155 lóerős, keresztben beépíthető soros hathengerest is elkezdik kínálni, és persze az új kétliteres, 150 lóerős VM Motori/Daewoo dízelmotor is megérkezik.


Galéria - kattintson a képre

Az Evanda a Daewoo márkanév nem létező presztízse mellett épp a szűkös motorkínálat miatt vallott kudarcot Európában - összesen alig néhány ezret sikerült belőle eladni - de az Epica akár sikeres is lehet. A Chevrolet márkanév mindenesetre Európában sem cseng rosszul, és most már a motorkérdést is megoldottnak tekinthetjük.

A Chevrolet persze nem szeretne házon belül versenytársat állítani az Opel Vectrának, a cél inkább a koreai konkurensek, valamint a Citroën C5 és a Skoda Superb megszorongatása lehet.