Sportos Mazda3 Genfre

2006.02.13. 11:26

A japán gyártó végre elkészítette kompakt modelljének igazán erős változatát. A Genfi Autószalonon bemutatkozó típust Európában és Ausztráliában Mazda3 MPS, Japánban Mazdaspeed Axela, Észak-Amerikában pedig Mazdaspeed3 néven hozzák forgalomba.


Galéria - kattintson a képre

Azon kívül, hogy a típus igazán látványos lökhárítókat, küszöbidomokat és hatalmas alufelniket kap, egyelőre csak annyit tudunk biztosan, hogy a motorházban a 2,3 literes MZR motor közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltős változata bújik meg, amely – a Mazda6 MPS-től eltérően – ez esetben csak az első kerekeket hajtja. A hivatalos sajtóközlemény szerint a Mazda mérnökei egyszerre próbálták biztosítani a vezetés élményét, és megőrizni az autó hétköznapi használhatóságát, azaz a Mazda3 MPS aligha lesz a legkeményebb sportkompakt a piacon. Ugyanakkor a 2,3 literes motor akár 260 lóerő leadására is képes különösebb erőlködés nélkül, így az új sportmodell papíron akár a legerősebb is lehet saját kategóriájában.

A Mazda a sportos hármas mellett egy Wankel-hibrid hajtásláncú, hidrogénnel üzemelő Mazda5 prototípussal, a Detroitban leleplezett Kabura kupétanulmánnyal és a Mazda3 sorozat felfrissítésével igyekszik felkelteni a Genfi Autószalon látogatóinak figyelmét.