Mercedes CLK erősebb motorral

2006.07.20. 13:22

Az új, 5,5 literes V8-as motor lassan mindenütt felbukkan a Mercedes kínálatában, felváltva a régi, 24 szelepes, ötliteres nyolchengerest.

Ezúttal a CLK 500 kupé és kabrió modellekbe került be a 388 lóerős és 530 Nm csúcsnyomatékú motor, ami a típus dinamikáján is sokat javított. Az új V8-assal a CLK 5,9 helyett 5,2 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra, és nyilván a végsebesség is nőhetett volna, ha nem korlátozná az elektronika a szokásos 250 km/h-s értékre. A gyári közlemény szerint a fogyasztás a nagyobb teljesítmény ellenére alig változott, vegyes ciklusban akár 11,5 liter benzinnel is beéri a gyors kétajtós.

A motorcsere alkalmából a Mercedes kiadott egy új, sport és stílus fantázianevű csomagot is, amely a hétsebességes automata váltó sportosabb programozású, kézzel is kapcsolható változata mellett feszesebbre hangolt futóművet, 18 hüvelykes keréktárcsákat, hatékonyabb hűtésű első fékeket és számos, az AMG által kifejlesztett külső és belső optikai tuning-kiegészítőt tartalmaz.

Mindez persze csak újabb alkalom arra, hogy megnyissák a vásárlók pénztárcáját, hiszen a csomag 4402 euróba, azaz több mint 1,2 millió forintba kerül.